browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

LEGO-Land

Posted by on 2011/07/29

 

Säga vad man vill, men man blir verkligen som barn på nytt när man kommer dit! :-)

Men resan höll nästan på att gå om intet, flygplatsen ligger ca 130 km från oss så vi planerade att starta hemifrån 1,5 tim före så hade vi gott om tid….. Men där fick vi ännu en gång tji, avresan hemifrån gick bra men när jag gasade uppför påfartsrampen i Ostvik så tappade jag plötsligt styrservo-effekten och laddlampan började lysa elakt rött, snabb inbromsning och av med motorn…. Generator/servo/vattenpumpsremmen har gått av fastän bilen varit på service i november och maj, ca 100 mil sedan….!

Nu är snabba råd dyra, vad ska vi göra nu, avboka/omboka eller taxi?!?! Men tur i oturen är att min morbror bor precis vid Ostviks Trafikplats, och jobbar på Ostviks Snickeri (eller vad dom numera heter! :-) ) och kunde komma på en gång! Vi fick låna deras lilla buss och kunde snabbt lasta över allt och susa upp till Luleå i precis lagom tid! (sen blev ändå flyget 10 min försenat…!)

Nu råkade vi komma på vårt resmål lite väl sent i år så vi kunde inte bo på LEGO-lands egna hotell som skulle ha gjort resan ännu mer perfekt, utan nu bodde vi på Filskov Kro istället.
Läget var egentligen ganska bra, ca 17km från LEGO-Land med fina vägar, lugn och mysig by och väldigt god mat på hotellets egna restaurang.

Matmässigt så rekommenderar jag även att ni provar familjerestaurangen på Hotell LEGO-Land, dom har en familjebuffé som båda passar barn som vuxna.
Barnavdelningen innehåller bl.a legokloss-formade pommes, kyckling-grillspett, köttfärsbiffar mm, allt lagom kryddade för dom små.
För oss lite större finns massor av godsaker att välja på, och om vädret är någorlunda fint så tänder dom en grill ute där en kock står och grillar korvar, köttbitar, potatis mm.

Har ni aldrig varit på LEGO-Land så rekommenderar jag ett besök!
Nu var vi lata och flög hela vägen (men inte så värst billigt….), först från Luleå/Kallax till Stockholm/Arlanda och sedan direkt till Billund där LEGO-Land ligger alldeles bredvid flygplatsen, men annars åker många med färja över eller tar bron över ”diket” mellan Sverige och Danmark!

Väl framme så rekommenderar jag att ni tar med sköna skor för det blir en hel del gående, flaskor med vatten och gärna något tilltugg för det blir en hel del köande under dagarna, både till åk-attraktionerna men även till matställen och kiosker….!
Inne på området finns det bra med toaletter och sittplatser, men ett tips är toan inne på Vilda Västern-området, vägg i vägg med Saloonen och under våra dagar var det aldrig kö där oavsett tidpunkt på dagen.

Nu måste jag åka och ta hand om bilen för att se om det hände något mer när remmen gick av, lita inte på serviceverkstäderna utan håll koll på bilarna själv…!

Comments are closed.