browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Om teamet

Pocket Money Racing är egentligen bara ett enmans-Team (dvs jag!) som kör bara för att det är roligt och namnet skapades bara som en kul grej med tanke på alla de stora Teamens olika namn.

Jag har egentligen alltid haft ett motorintresse sen jag var liten grabb, men först 2001 råkade jag komma över en bil med vinkelåtta som föll mig i smaken, en 74:as Corvette Stingray!

Den hade hade haft ett stressigt liv med tidigare ägare men var i hyfsat skick förutom motorn som var ett bojsänke utan dess like.
Så det första som inhandlades var ett redan preparerat motorblock med en lagom gatkam, sen hittade jag ett par renoverade och portade s.k Mussetoppar som monterades tillsammans med ett egenhändigt matchportat 2-plansinsug.

Jag körde så en sommar men fick aldrig motorn att gå som jag ville, antingen gick de bra i botten och mellanregistret, eller så kunde jag få den att gå bra på toppvarv men svag i de lägre registren…..

Så efter lite efterforskningar inhandlades ett Holley Commander 950 TBI-system och monterades, och nu öppnades en helt ny värld!
Nu kunde man få allt det goda från båda världarna, både vrid i botten men även toppeffekt, och dessutom startar den snällt som vilken modern bild som helt med insprutning, inget pumpande och kämpande för att hålla den vid liv när den är kall.

Sen körde jag så några år och la pengar på raserade växellådor, bakaxlar mm…..
2010 monterade jag Sidepipes på bilen, mest för att få lite bättre markfrigång jämfört med det 3″ avgassystem som tidigare satt monterat under bilen, men även för att jag tycker att just C3:orna ser bäst ut med sidepipes.

Nästa steg är att byta insug till ett multiport-system så att bränsletillförseln till varje cylinder blir bättre.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.